|
Problemy z bazą MySQL
|
|
29-12-2008, 02:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2008 02:06 przez J4ckson. Edit Reason: )
|
|||
|
|||
|
Problemy z bazą MySQL
Dziś około godziny 00:40 i wczoraj 23:56 serwer złapał dwie zwiechy. A raczej baza MySQL.
Cytat:Unable to establish connection to MySQL Po próbie zalogowania do bazy MySQL wyskakiwał komunikat o zbyt dużej ilości połączeń. Ten błąd był na wszystkich stronach, sprawdzałem forum i enutki. Po paru minutach wszystko wracało do normy. Bądź na bieżąco - 101st.eu! |
|||
|
29-12-2008, 14:23
|
|||
|
|||
|
RE: Problemy z bazą MySQL
To przez jednego usera mam to w logach, nie pozostaje mi nic innego jak zablokować mu konto.
Tani Hosting już od 7zł Szybki Hosting już od 7zł Hosting SMS już od 3,66zł |
|||
|
25-05-2009, 19:14
|
|||
|
|||
|
Napisałem ticketa i dalej czekam na rozwiązanie.
Czy da się to napawić: Po waszej aktualizacji wczoraj w nocy moje konto zwariowało. Nie dość, że widzi mi 2 bazy danych to nie mogę ich usunąć ani utworzyć nowych. Jeszcze FTP się zacięło i nic nie mogę zrobić... Naprawicie to jakoś? Chodzi mi o stronę http://www.grandia.pl
|
|||
|
25-05-2009, 19:33
|
|||
|
|||
|
a ja mam inny problem :F nie mogę sie zalogować na phpmyadmin
wyskakuje pierw: Cytat:Please be patient, you will be redirected in a moment.... a pozniej : Cytat:Błędne pola użytkownik/hasło. Brak dostępu. zmienilem sobie haslo tylko do cpanelu , do mysql nic nie ruszalem i wczoraj mnie jeszcze normalnie logowało. |
|||
|
25-05-2009, 23:50
|
|||
|
|||
|
Psikuta bo był update bazy danych do wersji 5.1 to dlatego tyle zamieszania jest. Mam nadzieje, że panowie z GlowaNet szybko to naprawia...
|
|||
|
26-05-2009, 15:17
|
|||
|
|||
|
no wlasnie wiem
ale lepiej chyba napisać jakie błędy są
|
|||
|
26-05-2009, 22:49
|
|||
|
|||
|
Witam
Problem naprawiony. cPanel domyślnie jeszcze nie współpracuje z MySQL 5.1 stąd te problemy. Tani Hosting już od 7zł Szybki Hosting już od 7zł Hosting SMS już od 3,66zł |
|||
|
27-05-2009, 16:07
|
|||
|
|||
|
ok dziękuje
już wszystko działa ... Trzeba przyznać że Admin bardzo dba o klientów wszystkim polecam ten host.
|
|||
|
22-07-2010, 16:36
|
|||
|
|||
|
Może warto by było pomyśleć o rozwiązaniu pozwalającemu robić niezauważalne aktualizacje i zminimalizować awarie?
![]() Mysql failover – high availability mysql serwer |
|||
|
22-07-2010, 16:38
|
|||
|
|||
|
Jeśli dodasz do ceny hostingu jedno zero, to czemu nie.
Tani Hosting już od 7zł Szybki Hosting już od 7zł Hosting SMS już od 3,66zł |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Thank given by
Czy da się to napawić: Po waszej aktualizacji wczoraj w nocy moje konto zwariowało. Nie dość, że widzi mi 2 bazy danych to nie mogę ich usunąć ani utworzyć nowych.
ale lepiej chyba napisać jakie błędy są
już wszystko działa ...